Ale hľadajte najprv kráľovstvo Božie a Jeho spravodlivosť a všetko toto bude vám pridané. (Matúš 6,33)

Happy Sheep

Street Dancing Team

logos-happy-sheep-1.jpg

logos-happy-sheep-2.jpgJe pokojné sobotné popoludnie, slniečko pekne svieti a vy sedíte s priateľmi na terase na námestí vo vašom meste. Zrazu začne znieť hudba a z rôznych smerov sa na stred námestia prihrnie skupina asi tridsiatich, zväčša mladých, ľudí, ktorí v rytme znejúcej hudby tancujú nielen pre ľudí, ale hlavne pre Boha. Po niekoľkých piesňach sa pred mikrofón postaví jeden z tanečníkov, povie svedectvo o tom, ako Boh zmenil jeho život, no a potom už námestím opäť znejú tóny piesní a tancuje sa ďalej. Tak takto môžeme popísať evanjelizačné vystúpenia tanečnej skupiny, ktorá nesie názov „Happy Sheep“, čo znamená Šťastná ovečka.

Prečo „Happy Sheep“? „Pretože s radosťou tancujeme pre Pána – Ježiša Krista a zároveň sme ovcami Božími.“ Takto vysvetlila pôvod názvu skupiny jej líderka a hlavná choreografka, Barborka Sršňová. Tá spolu so svojimi rodičmi stojí na jej čele. Rodina Sršňovcov nechýba takmer na žiadnej malej či veľkej evanjelizácii a ich neutíchajúcou túžbou je neustále slúžiť Bohu. A tam kde je túžba, Boh vloží do cesty aj príležitosti a jednou z nich bola možnosť slúžiť a evanjelizovať prostredníctvom tanca.

Barborka Sršňová odmalička vyrastala v besiedke a od útleho detstva sa angažovala do rôznych hudobno-tanečných aktivít v banskobystrickom zbore. Odmalička túžila tancovať a mať okolo seba tanečnú skupinu. Keď mala osem rokov zaujala ju tanečná skupina z Kórey, ktorá tancom na banskobystrickom námestí zvestovala ľuďom evanjelium. To ju inšpirovalo a v jej srdci túžba týmto spôsobom slúžiť Bohu neustále rástla. Po niekoľkých rokoch prišla z maďarského zboru Hit Gyülekezete príležitosť zapojiť sa do celosvetovej akcie s názvom „Tanec vzkriesenia“, ktorá vyvrcholila na Veľkonočnú nedeľu, 24.apríla 2011. Práve táto akcia bola odrazovým mostíkom pre vznik tanečnej skupiny „Happy Sheep“. Tí, ktorí sa do akcie „Tanec vzkriesenia“ zapojili a mali túžbu v tom pokračovať ďalej, pokračovali v nácvikoch, skúšali nové tanečné formácie a v priebehu niekoľkých týždňov sa vyprofiloval stály tím, ktorí si začal hovoriť „Happy Sheep“. A vzali to naozaj vážne. Poctivo trénovali, vymýšľali nové choreografie, vyberali nové piesne a za nastávajúce vystúpenia sa začali pravidelne modliť a postiť. A poctivá príprava doniesla aj svoje ovocie. Prvá evanjelizácia sa konala na konci júla tohto roka v Dudinciach a prilákala viacerých, ktorí do Dudiniec prišli za oddychom.

No nejde len o tanec. Je to len prostriedok, ako zaujať a upútať pozornosť ľudí. Cieľom je to, aby ľudia počuli evanjelium, tú dobrú správu o tom, že Ježiš je Boží Syn a aby zareagovali na Božie volanie.

Dnes už členovia skupiny majú za sebou vystúpenia v mestách Zvolen, Banská Bystrica, Brezno či Trenčín. Ich profil na facebooku má neuveriteľné ohlasy a ľudia veľmi pozitívne reagujú na takýto štýl evanjelizácie. Do konca roka majú naplánovaných ešte niekoľko evanjelizácií a ani zima a nastávajúce chladnejšie počasie ich neodradí.

Skupina je ešte len na začiatku, ale už teraz sú pred nimi veľké výzvy a nové možnosti. Je pred nimi ešte veľa nácvikov, veľa hodín spoločných tréningov, ale sú odhodlaní neustále sa zdokonaľovať, nacvičovať nové choreografie z rôznych tanečných štýlov a aj takýmto spôsobom slúžiť Bohu.



Súvisiace články

Na sviatok Purim v Jeruzaleme|Logos 4 / 2017 | Redakcia |Reportáž
Mládežnícky tábor v Nitrianskom Rudne|Logos 8 / 2007 | Lucia Zahradníčková|Zo života cirkvi
Žádný kostel, žádný oltář, žádný farář...|Logos 1 / 2019 | Redakcia |Skutočný príbeh
Spirituál & gospel|Logos 4 / 2010 | Jana Belková |Z histórie
Chvála života|Logos 8 / 2017 | Bátor Morvay|Skutočný príbeh