Ježiš mu riekol: Ja som cesta i pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa. (Ján 14,6)

16 bombových vyhrážok na židovské centrá za jeden deň

16 bombových vyhrážok na židovské centrá za jeden deň

Telefonické vyhrážky bombou dostalo v pondelok 9. januára naraz 16 židovských škôl, škôlok a ďalších inštitúcií v 6 štátoch na východnom pobreží USA. Stovky ľudí od New Jersey až po Kaliforniu boli evakuované, pričom sa zistilo, že išlo o planý poplach a v žiadnom zo židovských centier bomba uložená nebola.

Rovnaký scenár sa v ten istý deň odohral aj vo Veľkej Británii, kde bol výhražný telefonický odkaz doručený trom židovským školám v Londýne. Aj tu však polícia a záchranné zložky po prehľadaní budov nenašli žiadne výbušniny.

Zatiaľ nie je jasné, či tieto telefonáty predstavovali koordinovanú poplašnú správu. Niektoré telefonáty boli vopred nahrané, iné zas volal dotyčný napriamo s tým, že užil techniku na zastretie hlasu. Podľa Paula Goldenberga, riaditeľa Secure Community Network, ktorá koordinuje bezpečnosť v spolupráci so Židovskou federáciou severnej Ameriky, najskôr pochádzali z jediného zdroja. "Všetky tie správy boli falošné, s cieľom spôsobiť maximálne rozrušenie," povedal Goldenberg.

Zdroj: ztis.cz, 10.1.2017, krátené (-jg-)

Foto: Evakuácia detí zo židovského centra v Miami.


Späť na správy