Lebo odmena za hriech je smrť, ale Božím darom milosti je večný život v Kristovi Ježišovi, Pánovi našom. (Rimanom 6,23)

Bez hymny, ale so zlatom na hrudi

Bez hymny, ale so zlatom na hrudi

Na džudistickom Grand Slame v Abú Zabí si hostitelia vymohli, že Izrael nesmie súťažiť pod svojím označením a svojou vlajkou a v prípade získania zlata ani so svojou hymnou.

Táto škandalózna diskriminácia jedného z účastníckych štátov tejto športovej akcie Arabom prešla. Napriek stanovám Medzinárodnej udistickej federácie, napriek všetkým zásadám fair play, napriek všetkým rečiam o tom, že šport nebude spolitizovaný, napriek zdravému rozumu.

Namiesto označenia ISR dostali izraelskí udisti a džudistky označenie IJF - International Judo Federation. Namiesto ich vlajky im bola vnútená vlajka IJF. Namiesto národnej hymny Hatikvy hymna IJF. Izrael akoby neexistoval. A civilizovaný svet to akceptuje. IJF to akceptuje. Jej šéf Marius Vizner, napriek listu organizátorom, že diskriminácia je neprípustná, to nakoniec tiež akceptoval.

Hneď prvý deň grandslamu v kategórii do 66 kg získal zlato izraelský džudista Tal Flicker. Vo finále porazil Shikhalizadu z Azerbajdžanu. Flicker bol označený ako reprezentant IJF. Počas slávnostného ceremoniálu miesto izraelskej vlajky stúpala nahor vlajka IJF - za zvukov nie Hatikvy, ale hymny IJF.

To isté postihlo aj Gili Cohenovú v kategórii žien do 52 kg, ktorá vybojovala pre Izrael bronz.

Zdroj: delet.sk, 30.10.2017, krátené (Lubomír Stejskal)


Späť na správy