Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Británia uznala definíciu antisemitizmu

Británia uznala definíciu antisemitizmu

Veľká Británia si ako jedna z prvých krajín sveta osvojila definíciu antisemitizmu z dielne Medzinárodnej aliancie pre pripomienku holokaustu (IHRA).

Britská premiérka Theresa Mayová v tejto súvislosti verí, že prezentácia definície prispeje k obmedzeniu prejavov nevraživosti a útokom voči židom v ostrovnej krajine. Zdôraznila, že odteraz bude "iba jedna definícia antisemitizmu" a ktokoľvek sa ním previní, bude sa zodpovedať.

Aj keď definícia antisemitizmu nemá právne záväzný dopad, židovské organizácie dúfajú, že sa ňou budú riadiť britské súdy i rôzne vládne inštitúcie. Z definície vyplýva, že antisemitizmus je také vnímanie Židov, ktoré môže byť charakterizované ako nenávisť voči židom. Slovné a fyzické prejavy antisemitizmu sú namierené voči židovskýmalebo iným jednotlivcom alebo ich majetku, voči inštitúciám židovskej obce a jej cirkevným zariadeniam.

Celý článok si môžete prečítať na delet.sk

Zdroj: delet.sk, 14.12.2016 (Emil Vojtánek)


Späť na správy