Lebo odmena za hriech je smrť, ale Božím darom milosti je večný život v Kristovi Ježišovi, Pánovi našom. (Rimanom 6,23)

Dá sa vidieť Boha?

Dá sa vidieť Boha?

Pri ceste autom sa mi naskytla zaujímavá scenéria. Slnko bolo tesne nad zemou pred zapadnutím a pole slnečníc pred ním. Prirodzene by som čakal, že rozkvitnuté hlávky slnečníc budú obrátené smerom k slnku, aby absorbovali čo najviac sveta, ale oni napodiv boli všetky obrátené ku mne, teda na východ, odkiaľ bude slnko ráno vychádzať. Takže so zapadajúcim slnkom na mňa pozeralo tisíce hláv slnečníc.

Ako je možné, že slnečnice, ktoré celý deň svojimi hlávkami sledujú smer slnka, sa pred jeho západom obrátia smerom, kde bude slnko ráno vychádzať? Logicky to nemá vysvetlenie, keďže rastliny nemajú rozum...

Pre mňa je v tom dôkaz existencie Stvoriteľa. List Rimanom o tom píše:

Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť, to od stvorenia sveta rozjímaním môžu (ľudia) pozorovať z Jeho diel, takže nemajú ospravedlnenie.“ (Rim 1,20)

V tom čase tadiaľ prešlo veľa áut, no asi si nevšimli a nevideli to čo ja. Preto nie je jedno, ako sa dívaš a čo vidíš... Tam, kde ostatní vidia beznádej, ty môžeš vidieť príležitosť a tam, kde iní nevidia nič, ty môžeš vidieť slávu Boha. Preto sa na realitu okolo seba pozeraj cez Božie slovo a uvidíš aj Neviditeľného.


Späť na správy