Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Dolná komora amerického kongresu odsúdila rezolúciu OSN

Dolná komora amerického kongresu odsúdila rezolúciu OSN

Snemovňa reprezentantov Spojených štátov amerických s veľkou prevahou odsúdila nedávnu rezolúciu BR OSN o nelegálnosti izraelských osád na Západnom brehu a administratívu prezidenta Obamu, ktorá jej dovolila prejsť.

Dolná komora amerického kongresu odhlasovala svoj návrh vo štvrtok 5. januára v pomere 342:80 s tým, že rezolúcia Bezpečnostnej rady OSN "podtrháva dlhodobú pozíciu USA v Bezpečnostnej rade OSN, kde USA vetovali a zabraňovali prijatie rezolúcií, ktoré sa snažia vnútiť riešenie problému ohľadom konečného usporiadania" a ďalej tvrdí, že podkopáva produktívne a priame rokovania medzi Palestínčanmi a Izraelčanmi.

 

Parížska konferencia

Uznesenie prijaté dolnou komorou amerického kongresu ďalej poukazuje aj na tzv. Parížsku mierovú konferenciu, ktorá sa má uskutočniť 15. januára v hlavnom meste Francúzska, kde sa majú stretnúť štáty medzinárodného spoločenstva, aby načrtli rámec ďalších rokovaní medzi oboma stranami izraelsko-palestínskeho konfliktu. Uvádza, že "všetky budúce opatrenia prijímané vonkajšími organizáciami, či už ide o Bezpečnostnú radu alebo parížsku konferenciu, ktorá nastaví parametre alebo podmienky mieru vrátane uznania palestínskeho štátu, len oddiali mier, ohrozí bezpečnosť Izraela, budú v rozpore s pretrvávajúcim konsenzom oboch amerických politických strán ohľadom americkej podpory Izraela a oslabí aj podporu týchto organizácií."

Izrael už skôr oznámil, že sa parížskej konferencie nezúčastní a že nepodporí žiadnu inú iniciatívu mimo priamych izraelsko-palestínskych rokovaní, bez dopredu vyjednaných podmienok.

Zdroj: ztis.cz, 9.1.2017 (-jg-)

Foto: Miesto stretnutí Snemovne reprezentantov je v južnom krídle Kapitolu.


Späť na správy