A toto je svedectvo, že Boh nám dal večný život, a tento život je v Jeho Synovi. (1. Ján 5,11)

„Izrael nepácha terorizmus,“ povedal egyptský minister

„Izrael nepácha terorizmus,“ povedal egyptský minister

KÁHIRA - Egyptský minister zahraničných vecí Sameh Shoukry v pondelok 22. augusta vyhlásil, že izraelské zásahy proti Palestínčanom nie sú terorizmom. Zožal za to ostrú kritiku predovšetkým od Husama Badrana, hovorcu Hamasu.

Shoukry svoj komentár ohľadom Izraela oznámil na egyptskom ministerstve zahraničia pri stretnutí so študentmi, ktorí mu položili otázku, prečo palestínske deti zabité pri konfliktoch s Izraelom nie sú považované za obete terorizmu.

„Keď sa pozrieme na tento problém, môžeme ho definovať ako režim sily," citovali Shoukryho egyptské médiá s tým, že minister dodal, že neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by spájali Izrael s teroristickými organizáciami.

Ďalej Shoukry povedal, že história Izraela ho urobila veľmi citlivým na svoju bezpečnosť, dôsledkom čoho je prísna kontrola na jeho území aj na hraničných priechodoch, aby si túto bezpečnosť zaistil.

„Ten, kto nevidí zločiny sionistickej okupácie ako terorizmus musí byť slepý," kontroval zo svojho sídla v Katare hovorca Hamasu na Twitteri.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 23.8.2016 (-jg-)

Foto: Sameh Shoukry (vľavo) s Benjamínom Netanjahuom


Späť na správy