Ježiš mu riekol: Ja som cesta i pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa. (Ján 14,6)

Izrael prejavil sústrasť s Ruskom

Izrael prejavil sústrasť s Ruskom

Podľa najnovších informácií prišlo v pondelok 3. apríla pri bombovom atentáte v petrohradskom metre o život 14 ľudí a ďalších 49 bolo zranených. Premiér Izraela Benjamin Netanjahu po tomto hroznom čine poslal kondolencie ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

„V mene izraelskej vlády posielam kondolencie ruskému prezidentovi Putinovi a rodinám tých, ktorí boli zavraždení pri dnešnom bombovom útoku v metre v Petrohrade. Občania Izraela stoja v týchto ťažkých dňoch s ľudom Ruska,“ napísal v pondelok Netanjahu. Toho istého večera sa na radnici na Námestí Jicchaka Rabina v Tel Avive, komerčného centra Izraela, rozsvietila na znamenie solidarity ruská vlajka.

Nálož, ktorá obsahovala trhavinu zmiešanú s kovovými šrapnelmi, aby bol ničivý dosah čo najväčší, mal páchateľ nechať uloženú v aktovke na podlahe metra. Ešte pred explóziou bola v metre o kus ďalej objavená druhá podomácky vyrobená bomba, ktorá bola pyrotechnikmi zneškodnená. Útok na čas zastavil systém celého metra v Petrohrade, druhého najväčšieho mesta v Rusku.

Zdroj: ztis.cz, 4.4.2017 (-jg-)

Foto: ilustračná fotografia


Späť na správy