Ježiš mu riekol: Ja som cesta i pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa. (Ján 14,6)

Konferencia The Harvest of Grace

Konferencia The Harvest of Grace

Nie že by sme boli schopní sami od seba niečo vymyslieť akoby z nás, ale naša schopnosť je z Boha, ktorý nás urobil schopnými byť služobníkmi novej zmluvy, nie litery, ale Ducha; lebo litera zabíja, ale Duch oživuje.

(2Kor 3:5-6)

V dňoch 12. a 13. decembra sa uskutočnila kresťanská konferencia evanjelizačnej skupiny The Harvest of Grace v Banskej Bystrici.

V piatok ráno sa začalo pouličnou evanjelizáciou, kde sme v počte 20 ľudí vyštartovali do ulíc kázať Božie slovo. Už od prvých chvíľ bola príjemná a mocná atmosféra. Mnohí sa na ulici aj modlili a ľudia odchádzali šťastní! Večer sme deň zakončili zhromaždením s hosťom z pražského zboru Petrom Kubom, ktorý nás povzbudil na tému evanjelizácie. Hlavnou myšlienkou bolo, že je dôležité vyjsť do ulíc s Božím slovom v duchu a neprinášať do miest iba literu. Takisto je dôležité si uvedomiť, že sme dostali od Boha moc, aby sme konali Jeho skutky. Nikto nám nemusel vystaviť povolenie, aby sme mohli používať napr. naše ruky - a takisto je potrebné používať moc. Boh nám dal moc - splnomocnil nás.

V sobotu ráno sme sa zišli na spoločných modlitbách a opäť sme s radosťou vyšli kázať v počte cca 50 ľudí. Tá atmosféra požehnaná Bohom na námestí iba silnela. Počas poobedňajšej prestávky sme mali prednášku o tom, ako by mala vyzerať komunikácia, že je dôležitá aj reč tela a ďalšie iné praktické rady. Na večernom stretnutí sme sa opäť zišli chváliť živého Boha a prišli aj oslovení ľudia - počuli evanjelium, prijali Ježiša do svojho srdca a zažili nadprirodzený Boží dotyk. Sme vďační za to, čo Boh robí v našom strede.

Ďakujeme všetkým za účasť aj za duchovnú modlitebnú podporu.

Pokračujeme :)


Späť na správy