Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Odkryli vojenskú základňu z doby Dávida a Šalamúna

Odkryli vojenskú základňu z doby Dávida a Šalamúna

V roku 2014 odkryli archeológovia komplex vojenských budov v blízkosti údolia Timna v Negevskej púšti a datovali ho do desiateho storočia pred n.l.. Nedávne analýzy objektu a najmä stajní pre osly pomohli archeológom odhaliť obraz o živote pred približne 3000 rokmi. Zvieracie kosti a výkaly sa uchovali v púštnej klíme a zostali "čerstvé" akoby ani neboli 3000 rokov staré.

Jeden z vedúcich archeológov výskumu Erez Ben-Yosef z Archeologického inštitútu telavivskej univerzity pre FoxNews.com povedal: „Až potom, keď sa nálezy vrátili z analýzy z moderného laboratória, sa potvrdilo, že ide o stajne a predmety z doby kráľa Dávida a Šalamúna. Výskum pozostatkov zvierat ukázal, že boli kŕmené zvyškami hrozna, ktoré boli privezené na miesto z pobrežia Stredozemného mora, to znamená desiatky kilometrov. Zvieratá v pevnosti boli tiež používané v medených baniach.“

Pevnosť mala pomôcť pri obrane Izraela proti invázii z juhu. Podľa archeológa Ben-Yosefa dômyselný systém obrany mal tiež ochrániť rozsiahle obchodné cesty medzi vnútrozemím a pobrežím Stredozemného mora.

Zdroj: eretz.cz, 16.1.2017 (Garry Willig)


Späť na správy