Lebo vie Hospodin o ceste spravodlivých, ale cesta bezbožných vedie do záhuby. (Žalm 1,6)

Pokračujeme - 9.11.2016

Pokračujeme - 9.11.2016

V USA vyhral prezidentské voľby Donald Trump. Priznám sa, že som očakával víťazstvo Hillary Clintonovej, a to kvôli scenáru posledných čias. Vieme, že z dlhodobého hľadiska podľa Biblie musí dôjsť k likvidácii konzervatívnych hodnôt, čo pani Clintonová aj sľubovala. Uvidíme, ako sa novému prezidentovi podarí tento proces zbrzdiť.

Návšteva Davida Hogana doniesla skutočne dobré ovocie. Vo všeobecnosti sa viac modlíme, čítame Bibliu, bojujeme proti hriechu a viac pracujeme. V cirkvi zostala silná atmosféra. À propos cirkev. Keď sa človek znovuzrodí (prijme Ježiša, učiní pokánie, pokrstí sa a prijme Ducha Svätého), stáva sa učeníkom Ježiša Krista. Učenícky proces vždy prebiehal, prebieha a prebiehať bude v cirkvi. Kristus pracuje vo svojej cirkvi cez miestne zbory (cirkvi), ktoré majú svoju štruktúru a pravidlá, a, samozrejme, základom je Biblia. Ak si niekto nevie nájsť miesto vo viditeľnej cirkvi, ak niekto vypadne z prebudenia, nevypadne do akejsi neviditeľnej, virtuálnej alebo internetovej cirkvi, ale vypadne MIMO cirkev.

Vieme, že sa rozširujú bludné učenia, ktoré hovoria, že Ježiš nepracuje v miestnych cirkvách, že s nimi skončil, respektíve ani neboli v pláne. Božia práca sa vraj prenáša mimo – do obchodných centier – a Boh údajne pracuje cez skupiny, ktoré postrádajú štruktúru, vedenie a úrady. Nie. Kristus založil svoju cirkev na skale a na základe apoštolov a prorokov – na konkrétnych ľuďoch. Ak niekto tvrdí niečo iné, hovorí o cirkvi inej, ktorá isto nie je Kristova.


Späť na správy