Hospodin je môj pastier, nebudem mať nedostatku. (Žalm 23,1)

Pokračujeme - 1.2.2017

Pokračujeme - 1.2.2017

Pripomeňme si konferenciu s Guillermom Preinom. Odkaz, ktorý nám odovzdal, je krásny. Brat Guillermo nám poukázal na Pána Pánov, ktorý je zároveň zabitým Baránkom. Tiež kládol dôraz na službu ľuďom a milosrdenstvo. Myslím, že toto posolstvo treba uviesť do praxe.

Po minulé roky sme venovali energiu na založenie zborov, výchovu pastorov a vedúcich misijných skupín, a tiež sme sa dostali na slušnú úroveň v oblasti mediálnej komunikácie. Teraz však prichádza čas, kedy sa do služby musia zapojiť ďalší veriaci – najlepšie všetci. Keď sa povie služobníci, nemáme na mysli iba pastorov a chváličov, ale každého, kto slúži svojím obdarovaním. Ak popri službe kázania evanjelia (ktorá je základom – srdcom každého prebudenia), bude každý každodenne slúžiť svojím obdarovaním, cirkvi sa rozrastú. Nech ľudia v našom okolí poznajú skrze nás viac Božej milosti a dobroty. Máme niekoľko nápadov – ponúkneme služby milosrdenstva tomuto svetu:

1) Česko-slovenský nadačný fond Milosť je už založený a priebežne napĺňame potreby tých najnúdznejších.

2) Lepšie zorganizujme starostlivosť o potrebných v našich zboroch: návštevy chorých v nemocnici aj doma, návštevy domovov dôchodcov – poskytnime útechu, modlitbu aj praktickú pomoc.

3) Môžeme poskytovať bezplatné služby:

– Už teraz sa formuje tím lekárov. Cez našu webovú stránku (písomne) je možné požiadať o lekársku konzultáciu.

– Právne služby – chceme pomôcť obzvlášť v krízových situáciách, ako sú domáce násilie, obvinenia kvôli vierovyznaniu, exekúcie...

– Ozývajú sa bratia s ďalšími ponukami služieb ako sú finančné poradenstvo, poradenstvo v oblasti energetiky a ďalšie.

Hláste sa so svojimi ponukami, veríme, že každý nájde svoje miesto a službu, skrze ktorú ľudia prijmú požehnanie.


Späť na správy