Napokon vyliaty bude na nás Duch z výšin, púšť sa zmení na ovocný sad a ovocný sad budú pokladať za les. (Iz 32,15)

Pokračujeme - 23.3.2016

Pokračujeme - 23.3.2016

Ohavné útoky Islamského štátu v Bruseli nám ukázali, že teroristi myslia svoje vyhrážky vážne a že proti nim sa prakticky nedá brániť. Obávam sa však, že svet z týchto otrasných udalostí nevyvodí správne závery.

1. Počujeme, že proti terorizmu sa musia spojiť ľudia bez rozdielu rasy a náboženského presvedčenia. Ohromná hlúposť. Ako sa môžeme spojiť s islamom proti islamskému terorizmu? Nie je pravda, že každý náboženský fanatizmus je zlý. Ak by sme mali fanatických baptistov, letničných alebo charizmatikov, bol by raj na zemi. Fanatický islam spôsobí peklo. Môže sa však stať, že na ťaženie proti náboženstvu doplatia práve mierumilovné kresťanské skupiny.

2. Ďalší zlý uzáver je, že migračná vlna, ktorú zažívame, nemá nič spoločné s terorizmom. Pozor, skoro všetci, ktorí k nám prichádzajú, sú moslimovia. Mnoho z nich berie svoje náboženstvo vážne. Prichádzajú do Európy, pretože je tu lepší život, ale lepší život je tu preto, lebo tu nie je islam. Európa je ovplyvnená kresťanstvom, ktoré hovorí, že milovať budeš Boha i blížneho. Posolstvo islamu je: buď sa podriadiš dobrovoľne, alebo ťa podriadime. Aj terorizmom. Skoro za všetkými útokmi v posledných rokoch boli islamisti. Toto nie je islamofóbne konštatovanie, ani náboženská intolerancia, ale obyčajná, suchá, tvrdá pravda.


Späť na správy