Ježiš mu riekol: Ja som cesta i pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa. (Ján 14,6)

Pokračujeme - 23.8.2016

Pokračujeme - 23.8.2016

Veríš v jediného Boha, ktorý stvoril nebo a zem? Dobre robíš, lebo od Neho závisí všetko naše požehnanie a večný život. Veriť v Boha však nestačí. Musíš mať prostredníka. V Starom zákone bol prostredníkom napríklad Mojžiš, ktorého mal ľud počúvať. Neskôr bola Božia milosť sprostredkovaná skrze kňazov. Vždy, keď došlo k opovrhnutiu prostredníkom alebo k snahe nahradiť ho iným, výsledkom bola katastrofa.

Dnes, a zostane už to tak naveky, je jediným Prostredníkom medzi Bohom a človekom Ježiš Kristus z Nazareta. „Lebo je jeden Boh, jeden aj prostredník Boha a ľudí, človek Kristus Ježiš.“ (1Tim 2,5) Spoliehaj sa na Neho, skrze Neho a v Jeho mene pristupuj k Otcovi.

  • Ak pristupuješ k Bohu, veríš v Ježiša Krista a zároveň používaš predmety (obrázky, sochy, prívesky...), od ktorých dúfaš, že ti sprostredkujú milosť Božiu, Prostredníka obchádzaš a urážaš.
  • Ak máš okrem Ježiša Krista ďalších prostredníkov, ktorých prosíš o milosť, pravého Prostredníka obchádzaš a urážaš.
  • Ak si myslíš, že potrebuješ prostredníka k tomu, aby si sa dostal k pravému Prostredníkovi, si oklamaný. Nepotrebuješ vôbec žiadny predmet ani žiadneho iného človeka či už žijúceho, alebo zomrelého. Ktokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek sa môže priamo obrátiť k Otcovi skrze Prostredníka, ktorý je sám, jediný a suverénny. Toto je pravda a zostane to tak naveky.

Späť na správy