Lebo vie Hospodin o ceste spravodlivých, ale cesta bezbožných vedie do záhuby. (Žalm 1,6)

Slovenskí kresťanskí lídri sa stretli so zástupcami Knessetu

Slovenskí kresťanskí lídri sa stretli so zástupcami Knessetu

Tento týždeň budú otvorené proizraelské výbory v parlamentoch Slovenska a Litvy. Ide o výsledok iniciatívy Výboru Knessetu pre kresťanských spojencov, Svetového židovského kongresu a Medzinárodného kresťanského veľvyslanectva v Jeruzaleme (ICEJ).

Tieto výbory budú založené v pondelok a v stredu a budú už 34. a 35. výborom spomedzi výborov založených v krajinách po celom svete organizáciou Nadácia spojencov Izraela (Israel Allies Foundation).

Izraelskú delegáciu tvoria: člen Knessetu za stranu Šas - Yaakov Margi, riaditeľ Výboru kresťanských spojencov Knessetu - Josh Reinstein, predseda Svetového židovského kongresu - Izrael Shai Hermesh, riaditeľ Svetového židovského kongresu - Izrael Sam Grundwerg, európsky riaditeľ Nadácie spojencov Izraela - Andras Patkai a plukovník izraelskej armády vo výslužbe - Moše Lešem.

V nedeľu 29. mája prebehlo v bratislavskom Istropolise stretnutie tejto izraelskej delegácie so slovenskými kresťanskými lídrami a politikmi, na ktorom predstavili svoju iniciatívu a rozprávali o súčasnej situácii v Izraeli. Stretnutie bolo zorganizované slovenskou pobočkou ICEJ a moderované jej predsedom Petrom Švecom. Slovenskí kresťanskí vodcovia, medzi ktorými nechýbali senior pastor Kresťanských spoločenstiev Jaroslav Kříž, pastor Slova života Peter Čuřík a pastor Bratislava City Church Pavol Zsolnai, mali možnosť klásť izraelským hosťom otázky a na záver stretnutia sa na pódiu modlili za Izrael.

Toto podujatie malo aj hudobnú časť v podobe interpretácie hebrejských piesní v podaní hudobnej skupiny z cirkvi Slovo života. Najsilnejším momentom večera bol príhovor plukovníka Mošeho Lešema, ktorý ako účastník všetkých arabsko-izraelských vojen hovoril o svojej skúsenosti s tým, ako Boh v jeho živote a v dejinách štátu Izrael robil a robí zázraky.

Riaditeľ Výboru kresťanských spojencov Knessetu - Josh Reinstein povedal: „Tak, ako sa západoeurópske krajiny postupne obracajú chrbtom k Židovskému štátu, vidíme, že krajiny východnej Európy čoraz viac podporujú jedinú demokraciu na Blízkom východe - Izrael.“


Späť na správy