Lebo kráľovstvo Božie nie je v reči, ale v moci. (1. Korinťanom 4,20)

Tabuľa srdca

Tabuľa srdca

Moje srdce vynáša dobré slovo. Ja hovorím: Moje básnické diela patria kráľovi. Môj jazyk je ako pero hbitého pisára. (Žalm 45:2)

Svätý Duch nám cez žalmistu ukazuje, ako máme používať svoje ústa. Z plnosti nášho srdca máme vynášať dobré slovo. Nie je jedno, čo vychádza z našich úst. Slovom Boh stvoril celú zem. Teda Slovo je duchovný stavebný materiál, ktorým cez tvoje vlastné ústa buduješ svoju budúcnosť. Lebo srdcom veríme na spravodlivosť a ústami vyznávame na spasenie, čo je zrealizovanie vecí vo viditeľnom svete. Srdcom sa nádejame na realitu duchovných vecí a vyslovením ich robíme skutočnosťou v prirodzenom svete.

Žalmista nám odkrýva duchovnú pravdu. Tak ako šikovný pisár vie sformovať myšlienky a zapísať ich na papier, kde zostanú zaznamenané, tak každý, kto vie čítať, vie sa k týmto myšlienkam aj po rokoch vrátiť. Ústne povedaná myšlienka sa vie stratiť, no tá, ktorá je zapísaná, sa dá znova a znova prečítať a zostáva.

Apoštol Pavol píše: Našim listom ste vy, napísaným v našich srdciach, ktorý znajú a čítajú všetci ľudia a vidieť zjavne na vás, že ste listom Kristovým, nami prislúženým, napísaným nie černidlom, ale Duchom živého Boha, nie na kamenných doskách, ale na doskách srdca mäsitých. (2 Kor 3:2-3)

Tak ako vie pisár písať na papier, tak skrze jazyk vieme Svätým Duchom vpísať Božie Slovo do ľudských sŕdc, ktoré mení ich život a každý môže prečítať túto zmenu. Ako píše pisateľ svoje myšlienky na papier, tak my zo srdca vynášame Slovo a namiesto černidla Svätým Duchom píšeme na tabule ľudských sŕdc... Potom si každý môže prečítať život človeka, čo je v ňom.

Aj ty si takýmto listom, tvoj život čítajú ľudia okolo teba. Čo vyčítajú? Čo je na tvojej tabuli napísané? Nech všetci ľudia v každej chvíli z tvojho konania čítajú, že si listom Kristovým. Všetko ostatné z tabule vymaž.
(A teraz si to, prosím, prečítaj pomaly ešte raz).


Späť na správy