Hospodin je môj pastier, nebudem mať nedostatku. (Žalm 23,1)

Teroristický útok v centre Tel Avivu, Palestínčania oslavujú

Teroristický útok v centre Tel Avivu, Palestínčania oslavujú

TEL AVIV - Najmenej štyroch mŕtvych a šesť zranených si vyžiadal stredajší (8.6.2016) útok strelnými zbraňami, ktorý sa odohral v obchodnom centre s potravinami, Sarona marketu, v centre izraelskej metropoly Tel Aviv. Dvojica arabských útočníkov z Hebronu, ktorí sa na území Izraela pohybovali nelegálne, bola na mieste neutralizovaná. Jedného z nich vzala polícia na výsluch, druhý bol spolu s zranenými odvezený do nemocnice. Podľa niektorých zdrojov boli útočníci prezlečení ako ultraortodoxní Židia s kipou, podľa iných správ mali na sebe len čierny oblek s bielou košeľou.

Palestínski Arabi v Gaze a v Hebrone útok, ku ktorému sa prihlásilo hnutie Hamas, oslavovali. Palestínska spravodajská agentúra Shehab News nazvala teroristický útok v Tel Avive „operácia ramadán“. Moslimský pôstny mesiac ramadán totiž začal práve včera. Jedná sa tiež už o druhý vražedný útok v Tel Avive za posledný polrok.

Barman cukrárne a ďalší svedkovia v nákupnom centre Sarona potvrdili, že dvaja útočníci si najprv v cukrárni objednali dezert a asi po pätnástich minútach od svojich stolíkov vstali a začali okolo seba strieľať. Ľudia ihneď po zaznení prvých výstrelov začali z miesta utekať. Samotná streľba trvala asi minútu.

Zdroj: ztis.cz, 9.6.2016


Späť na správy