Ale hľadajte najprv kráľovstvo Božie a Jeho spravodlivosť a všetko toto bude vám pridané. (Matúš 6,33)

Žijem len raz, ale naveky!

Kresťanské spoločenstvo Milosť Banská Štiavnica

logos-03-2016-stiavnica-1.jpg

Život človeka sa môže zmeniť – o tom som sa osobne presvedčil 4. mája 2006. Ako osemnásťročný, po dôležitých momentoch môjho života, som v ten večer zavolal na Boha, že ak je, nech niečo zmení... a zmenil, zmenil mňa... Za to som Bohu vďačný a neviem o ničom krajšom, ako je to, že som spoznal niekoho tak úžasného a pravdivého, ako je práve On.

Zmenil môj život predovšetkým tým, že zlámal okovy drog, odpustil mi hriechy a prijal ma za svojho syna. Od tohto momentu môj život získal skutočný zmysel a v mojom vnútri vzrástla túžba, aby Ho mohlo spoznať čo najviac ľudí. Moje obrátenie dosť šokovalo okolie, keďže sa zmenilo veľa vecí. Mal som heslo: „Žijem len raz, tak si to užijem,“ následne som ho zmenil na: „Žijem len raz, ale naveky!“ Prestal som mať záujem budovať si ďalej svoje postavenie, vymenil som lacné uznanie trosiek, typu starého mňa. Prosto, prestal som prežívať a začal som žiť!

logos-03-2016-stiavnica-2.jpgPopravde, dosť dlho trvalo, kým som našiel... alebo inak, až keď som prestal hľadať, prišla do môjho života pomoc mne roveň, áno, prišla Tinka, a to je ďalšia etapa, už nášho života. Viem jedno, že Boh je dobrý a najlepšie vie, čo potrebujeme. Najdôležitejšie nie je to, čo odišlo, ale práve naopak, naším svedectvom je to, čo prišlo.

Chceme vám trochu priblížiť naše terajšie pôsobenie. Začiatkom roka 2014 sme ako rodinka našli svoje miesto v Kresťanskom spoločenstve Milosť v Banskej Bystrici. Krátko nato bol prezentovaný misijný výjazd tímu Harvest do Českej republiky. Pán mi do srdca vložil túžbu kázať evanjelium už dávnejšie, avšak keď som počul o tejto službe, tak sa mi len potvrdilo, že sme na správnom mieste. Spočiatku som si myslel, že ide o jednorazovú akciu. Keď sa spustila séria výjazdov do rôznych miest, uvedomil som si, že Boh napĺňa túžbu môjho srdca tým, že môžem vidieť, ako sa menia ľudské životy a byť obklopený ľuďmi, ktorí sú plní Svätého Ducha a túžia po tom, aby sa šírila Božia milosť.

Banská Štiavnica ešte len spozná skutočné zlato

Prijali sme výzvu pustiť sa do vybudovania Kresťanského spoločenstva Milosť u nás – v Banskej Štiavnici. V novembri 2014 sme spolu s hŕstkou veriacich a s podporou misijného tímu Harvest of Grace začali napredovať. Spustili sme pravidelné stretnutia v priestoroch bývalej herne, kde pôsobíme dodnes. V lete sme na námestí usporiadali gospelový koncert skupiny Ty&My. V ten večer sme zároveň mali vzácneho hosťa – Marka Zechina. Toto podujatie bolo pre nás ukážkou toho, že sa to dá... Boh konal a uzdravoval. Bolo to prelomové stretnutie, ktoré umožnilo, aby aj v našom meste mohla zostúpiť Božia sláva vo väčšej miere.

Zamerali sme sa predovšetkým na: životné príbehy, reportáže z misijných ciest, premietanie rôznych filmov, pozývanie hostí, prednášky a iné... V tomto období sa pohli veci a vidíme aj ovocie, zmenené životy a prišli aj prvé krsty. Misijná skupina bez chvál? Áno, dá sa to, no dnes sme vďační Pánovi, že pridal aj hudobníkov a aj zdatnosť v tlmočení tak obľúbených zahraničných hostí. Krátko nato ďalšie dobré správy o znovuzrodení, zásnubách a bola aj svadba... Začiatkom roka sme rozbehli mládež a pokračujeme vo svižnom tempe.

Už dva mesiace u nás prebieha dobrovoľná zbierka šatstva i hračiek pre núdznych, pridávajú sa k nám i ľudia z nášho okolia, susedia či známi. Plánujeme ich rozdať po okolitých obciach priamo tým, ktorí to potrebujú. (Nezakladáme charitu, prosto, ľudia chcú pomôcť.)

Touto cestou by som chcel poďakovať v mene celej skupiny každému, kto podporil našu prácu akoukoľvek formou. Hlavne ďakujeme všetkým, ktorí ste prišli osobne, bez vás by to nešlo. Už nejedenkrát som sa mohol presvedčiť, že Kresťanské spoločenstvo Milosť funguje v jednote, ako jeden tím a presne toto potrebujú naše mestá. Selah...

Dominik Luprich



Súvisiace články

Neboj sa, len ver|Logos 12 / 2016 | Jaroslav Kříž |Téma
Len vylej svoje srdce|Logos 8 / 2013 | Redakcia |Vyučovanie
Ani Moon, ani Budha, ale Biblia má pravdu|Logos 8 / 2014 | Redakcia |Skutočný príbeh
Kampaň Dr. Jesus|Logos 9 / 2019 | Michal Belko|Zo života cirkvi
Ako za dní Molocha|Logos 2 / 2017 | Lucia Šlichtíková|Aktuálne