Lebo kráľovstvo Božie nie je v reči, ale v moci. (1. Korinťanom 4,20)

Ďalšie zemetrasenie v Izraeli

Ďalšie zemetrasenie v Izraeli

Zemetrasenie o sile 3,9 stupňov Richterovej stupnice zažili v pondelok 9. júla obyvatelia Safedu. Severozápadný breh Galilejského jazera už od minulého týždňa sužujú otrasy. Ich počet už presiahol niekoľko desiatok. Epicentrum sa nachádza neďaleko mesta Tiberias, kde už museli byť evakuované tri byty. Mestský úrad zriadil pre obyvateľov núdzovú linku, na ktorej môžu volať o rady a pomoc. Zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia ani vážnejšie materiálne škody.

Kvôli zemepisnej polohe Izraela, na rozhraní dvoch tektonických dosiek, sú tu zemetrasenia pomerne časté, ale malé. Obyvatelia aj úrady však majú obavy, aby otrasy nenabrali podobnú silu ako pri zemetrasení v roku 1927, ktoré zabilo 600 ľudí a 700 ďalších bolo pri ňom zranených. Ďalší vývoj totiž nie je schopný nikto predpovedať.

Minister obrany Avigdor Lieberman oznámil, že vláde počas júla predstaví niekoľkoročný plán na prevenciu pred zemetraseniami. Izraelská armáda podľa neho teraz vykonala veľké cvičenie pre prípad silných otrasov.

Zdroj: ztis.cz, 10.7.2018 (-rjw-)

Foto: ilustračná fotografia


Späť na správy