Lebo kráľovstvo Božie nie je v reči, ale v moci. (1. Korinťanom 4,20)

Dva prípady antisemitského šikanovania žiakov v Austrálii

Dva prípady antisemitského šikanovania žiakov v Austrálii

Austrálskou židovskou komunitou v posledných dňoch otriasli dva prípady antisemitského šikanovania medzi deťmi, ktoré sa odohrali nezávisle na sebe.

V prvom prípade bol podľa výpovedí 5-ročný žiak niekoľko týždňov obťažovaný spolužiakmi na toaletách, kde sa mu posmievali, že má obriezku. Tiež mu nadávali do "židovských švábov". Vysmievanie narástlo do takých rozmerov, že sa žiak zdráhal chodiť v škole na toaletu a radšej sa pocikal v triede. Škola prípad šetrí ako šikanu, ale nie ako antisemitský incident.

V druhom prípade bol 12-ročný žiak donútený si vo verejnom parku kľaknúť na zem a moslimskému spolužiakovi pobozkať topánky pod hrozbou, že bude zbitý ďalšími chlapcami. Incident si pritom natočili a potom ho verejne zdieľali na internete.

O oboch prípadoch priniesol správu austrálsky denník Sydney Morning Herald. Obaja chlapci museli po tom, čo sa šikana dostala na svetlo sveta, opustiť štátne školy, pretože podľa ich rodín im vedenie škôl neposkytlo dostatočnú pomoc.

V prvom prípade škola šikanu riešila tak, že chlapec by teraz nemal už používať bežné školské toalety, ale alternatívne zariadenia.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 4.10.2019 (-jg-)

Foto: panoráma Melbourne, Austrália (zdroj: pixabay.com)


Späť na správy