Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Eskalácia násilia medzi Hamasom a Izraelom

Eskalácia násilia medzi Hamasom a Izraelom

V noci na pondelok uskutočnila IDF v Gaze útok, pri ktorom zabila sedem členov Hamasu, vrátane dvoch veliteľov. Počas operácie bol zabitý tiež jeden izraelský vojak. Hamas odpovedal vypálením rakiet. Posledné údaje hovoria až o 300 raketách, ktoré mierili na juh Izraela.

Približne 60 rakiet zachytila ​​izraelská protiraketová obrana, niektoré ale dopadli aj na obývané územia. V Aškalone vážne zranili šesťdesiatročnú seniorku, ktorej byt bol poškodený, 6 osôb zranili šrapnely. Došlo k vážnemu poškodeniu radu áut a budov. Podľa neskorších správ bol v troskách domu v Aškalone nájdený jeden mŕtvy, podľa denníka Haaretz malo ísť o Palestínčana z Hebronu. Z trosiek boli v kritickom stave vyslobodené aj tri ženy.

Jedna raketa zasiahla autobus, v ktorom krátko predtým sedeli izraelskí vojaci. Pri výbuchu bol vážne zranený devätnásťročný vojak základnej služby. Spolu s vodičom, ktorý utrpel šok, bol prevezený na kliniku v Be'er Ševe. Vzhľadom k veľkému počtu zasiahnutých miest zatiaľ chýba presnejší výpočet škôd. Izrael reagoval náletmi na 70 cieľov v Pásme Gazy. Tie si mali vyžiadať tri životy.

K incidentu došlo počas egyptských snáh o sprostredkovanie prímeria medzi Izraelom a ozbrojenými skupinami ovládajúcimi Gazu, pri ktorých sa Izrael a Katar dohodli na otvorení prístavu na Cypre, ktorý by mal slúžiť Gaze.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 13.11.2018 (-rjw-)

Foto: ilustračná fotografia


Späť na správy