Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

FIFA na rok suspendovala šéfa palestínskeho futbalu

FIFA na rok suspendovala šéfa palestínskeho futbalu

Medzinárodná federácia futbalových asociácií FIFA na rok suspendovala šéfa palestínskej futbalovej asociácie Džibríla Radžúba za to, že pred časom kvôli priateľskému zápasu medzi Izraelom a Argentínou stál za vyhrážkami proti hviezde argentínskeho mužstva Lionelovi Messimu. Rozhodnutie urobila v piatok 24. augusta etická komisia FIFA vo Švajčiarsku a zároveň uložila Radžúbovi, ktorý dlhodobo proti Izraelu v rámci federácie vystupoval, pokutu vo výške 20 300 dolárov.

V júni Radžúb nabádal futbalových fanúšikov, aby spálili fotky a dresy Messiho a hráčov argentínskeho národného futbalového tímu v prípade, že by sa ukázali na priateľskom zápase s Izraelčanmi v Jeruzaleme. To zhodnotila komisia FIFA, ktorej Radžúb v minulom roku opakovane predkladal žiadosti o sankcie proti Izraelu, ako podnecovanie k násiliu. Argentínčania sa nakoniec zápasu s Izraelom vzdali, čo hnutie za bojkot Izraela (BDS) považuje za jedno zo svojich hlavných víťazstiev.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 27.8.2018 (-jg-)


Späť na správy