Lebo odmena za hriech je smrť, ale Božím darom milosti je večný život v Kristovi Ježišovi, Pánovi našom. (Rimanom 6,23)

IDF objavila ďalší tunel Hizballáhu

IDF objavila ďalší tunel Hizballáhu

Izraelská armáda 16. decembra oznámila nález a prípravu na zničenie už štvrtého tunela, ktorý pre útok na izraelskom území vybudoval z Libanonu Hizballáh.

"Tento tunel, rovnako ako ostatné, je pod kontrolou IDF a ktokoľvek ním bude chcieť z libanonskej strany vstúpiť, ohrozuje svoj život. Za hĺbenie tunelov z Libanonu je zodpovedná tamojšia vláda. Ide o závažné porušenie Rezolúcie 1701 a suverenity štátu Izrael," stálo vo vyhlásení izraelskej armády. Tá na začiatku tohto mesiaca spustila operáciu Severný štít, ktorej cieľom je lokalizovať a ničiť tunely, ktoré v minulých rokoch vybudovalo šiitske militantné hnutie Hizballáh, ktoré operuje zo susedného Libanonu.

Šéf generálneho štábu IDF Gadi Eisenkot už skôr vyhlásil, že armáda vlastní plán tunelov Hizballáhu. Podľa dôstojníka ženistov IDF Ziva Nimniho Hizballáh ešte nedosiahol štádia, kedy by tunely mohol použiť. Premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil, že Hizballáh plánoval vyslať do Izraela "celé jednotky", aby zabrali územie a uniesli a zabili izraelských vojakov a civilistov. Podotkol ešte, že tieto tunely boli oveľa širšie, než tunely, ktoré buduje Hamas z Gazy.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 17.12.2018 (-jg-)

Foto: ilustračná fotografia


Späť na správy