A toto je svedectvo, že Boh nám dal večný život, a tento život je v Jeho Synovi. (1. Ján 5,11)

Izraelská delegácia opustila medziparlamentné stretnutie

Izraelská delegácia opustila medziparlamentné stretnutie

Na stretnutí Medziparlamentnej únie v ruskom Petrohrade odišli poslanci izraelského Knesetu bezprostredne po tom, čo prehovoril kuvajtský zákonodarca Marzuk al-Ghanim. Ten vo svojom príhovore reagoval na prejav izraelského predstaviteľa „brutálneho okupantského parlamentu, predstaviteľa tej najhoršej formy terorizmu - štátneho terorizmu“. Izraelských poslancov nazval „vrahmi detí“ a „okupantmi“ a vyzval ich, aby opustili rokovaciu sálu.

Krátko potom sa pätica izraelských zákonodarcov spolu s tajomníčkou Knesetu Jarden Meller-Horowitzovou zdvihla a skutočne zo sály odišla. Okrem samotného vystúpenia kuvajtského poslanca bolo ich vystúpenie na rokovaní Medziparlamentnej únie sprevádzané pokrikmi z pléna a samotná izraelská delegácia neskôr zdôvodnila svoj odchod tým, že na zasadnutí bolo odhlasovaných niekoľko jasne protiizraelských rezolúcií. V jednej z nich bol, napríklad, židovský štát vyzvaný, aby prepustil dvoch odsúdených teroristov.

Spolu s Kuvajtom sa na zasadnutí Medziparlamentnej únie opreli do Izraela aj zástupcovia Sýrie, Pakistanu, Jordánska a Palestíny.

Zdroj: ztis.cz, 22.10.2017, krátené (-mk-)

Foto: Budova izraelského parlamentu - Knesetu (ilustračná fotografia)


Späť na správy