Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Izraelský premiér poďakoval českým poslancom

Izraelský premiér poďakoval českým poslancom

Podľa izraelského veľvyslanca v Českej republike Daniela Merona väčšinové rozhodnutie poslaneckej snemovne uznať Jeruzalem ako hlavné mesto Izraela odráža vôľu českého ľudu. „Rozhodnutie odráža osobitný vzťah medzi týmito dvoma krajinami, dvoma národmi, zlatou Prahou a Jeruzalemom zo zlata,“ komentoval Meron pre denník Maariv utorkové pripomienky českej poslaneckej snemovne k rezolúcii UNESCO o Jeruzaleme.

Českým poslancom v stredu 24. mája poďakoval aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu. „Rád by som poďakoval českému parlamentu za rozhodnutie nesúhlasiť s rezolúciou UNESCO, ktorá neuznáva izraelskú suverenitu nad Jeruzalemom,“ povedal Netanjahu počas svojej reči na Muničnom vrchu počas osláv 50. výročia znovuzjednotenia Jeruzalema. „Česi nám kedysi dali české pušky a vtedy to bol začiatok boja. Dnes je to tiež známkou antagonistického boja s rozpoznaním jednoduchej veci,“ pokračoval izraelský predseda vlády.

„Parlament v Prahe vyzval svoju vládu rešpektovať postavenie Jeruzalema ako hlavného mesta Izraela a tiež navrhol zastaviť akékoľvek ďalšie platenie členských príspevkov UNESCU, ak bude organizácia naďalej politicky diskriminovať Izrael. Je to správne, úctyhodné a odvážne rozhodnutie, ktoré by ostatní mali nasledovať,“ vyhlásil Netanjahu.

Izraelský premiér tiež zmienil, že Československo poskytlo roku 1948 Izraelu výzbroj, zatiaľ čo západné krajiny uplatňovali na novozrodený štát Izrael, ktorý sa bránil invázii vojsk piatich arabských krajín, zbrojné embargo.

Zdroj: ztis.cz, 25.5.2017 (-jg-)


Späť na správy