Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Na skautskom stretnutí vylúčili Židov

Na skautskom stretnutí vylúčili Židov

Tuniské skautské hnutie a Medzinárodné združenie moslimských skautov usporiadali 4. - 7. novembra 2018 medzináboženské stretnutie. Medzi pozvanými boli dvaja zástupcovia Medzinárodného fóra židovských skautov (IFJS), obaja francúzski štátni príslušníci. Tesne pred začatím konferencie im však bola účasť znemožnená. Stalo sa tak vo chvíli, keď časť účastníkov konferencie už bola na mieste. Ostatní francúzski skauti rôznych vyznaní na výraz solidarity opustili Tunisko alebo zrušili cestu. Reakcie skautov z iných krajín nie sú známe.

Organizátori tak podľa svojho vyjadrenia konali v dôsledku tlaku zo strany BDS, hnutia požadujúceho bojkot a sankcie proti Izraelu. Žiadny z oboch účastníkov však nemá izraelské občianstvo. Tuniská organizácia BDS počas konferencie odsúdila pozvanie židovských skautov ako "pokus o normalizáciu vzťahov so sionistickým nepriateľom, vykonaný tuniskými skautmi".

Je otázka, ako sa k udalosti postaví práve Svetové skautské hnutie - WOSM. Skautské hnutie je totiž známe dlhodobou propagáciou tolerancie medzi príslušníkmi rôznych vierovyznaní a národností.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 15.11.2018 (-rjw-)


Späť na správy