Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Nová jednotka polície pre Chrámovú horu

Nová jednotka polície pre Chrámovú horu

Izraelský minister Gilad Erdan v utorok oznámil očakávané zriadenie novej policajnej jednotky, ktorá bude určená výhradne na stráženie komplexu Chrámovej hory.

Plán na jej vznik prišiel ako reakcia na teroristické útoky spojené s oblasťou Chrámovej hory. Rozhodnutie bolo urobené preto, aby umožnilo cielenejšie zameranie na sväté miesta a aby sa predchádzalo rozptýleniu síl. Výhodou bude, že schopnosti, spravodajské prípravy a operácie na Chrámovej hore budú môcť byť lepšie, presnejšie a efektívnejšie nasadené aj kvôli rešpektovaniu citlivosti týkajúcej sa svätého miesta.

Nová jednotka bude počas počiatočnej fázy súčasťou oddielu oblasti David, bude mať 200 príslušníkov, z ktorých polovica bude vyčlenená z existujúcich jednotiek a 100 príslušníkov bude počas nasledujúceho roku získaných špeciálne pre ňu. Bude vybavená špeciálnymi technológiami ako pre zásah, tak pre zber informácií.

Minister Erdan počas oznámenia objasnil svoju víziu Jeruzalema nielen ako miesta najsvätejšieho pre tri náboženstvá, ale tiež najbezpečnejšieho na svete.

Zdroj: eretz.cz, 1.11.2017 (Tomáš Kubín)


Späť na správy