Ale ovocie Ducha je: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. (Galaťanom 5,22-23)

Palestínčania odsudzujú ČR za zablokovanie vyhlásenia

Palestínčania odsudzujú ČR za zablokovanie vyhlásenia

Palestínčania sa hnevajú na Čechov, Maďarov a Rumunov, že zablokovali spoločné vyhlásenie 28 členských štátov Európskej únie kritizujúce presun americkej ambasády z Tel Avivu do Jeruzalema. Podľa palestínskych predstaviteľov tieto krajiny porušujú medzinárodné právo.

Vo svojom sobotňajšom vyhlásení skrze palestínsku spravodajskú agentúru Wafa uviedol palestínsky minister zahraničia, že postoj týchto krajín je proti politike EÚ, rezolúciám OSN a Ženevským konvenciám a že Praha, Budapešť a Bukurešť čoskoro pocítia dopady svojho rozhodnutia vo vzťahoch s arabskými a islamskými štátmi. Kritika prišla po tom, čo izraelský Channel 10 priniesol správu o tom, že tieto tri krajiny zablokovali rezolúciu navrhnutú Francúzskom, ktorá mala vytvoriť zjednotený európsky front proti krokom Washingtonu.

Podľa diplomatov týchto krajín však išlo nové vyhlásenie už nad rámec záverov decembrového summitu EÚ, kde sa opäť potvrdil postoj EÚ ohľadom Jeruzalema. Nový odmietnutý návrh vraj obsahoval aj zmienku, že členské štáty EÚ kroky Washingtonu ohľadom svojich veľvyslanectiev nasledovať nebudú.

V prospech presunov svojich veľvyslanectiev do Jeruzalema hovorí dlhodobo český prezident a tiež rumunská vláda na čele s premiérkou.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 13.5.2018 (-jg-)


Späť na správy