Ale tým, čo Ho prijali, dal moc stať sa deťmi Božími, tým, čo veria v Jeho meno... (Ján 1,12)

Pokračujeme – 27.6.2017

Pokračujeme – 27.6.2017

Uplynulý víkend som strávil v Jeruzaleme. Chodíme tam zo známych dôvodov, ktoré nemá význam znovu opakovať. Aký som mal dojem z poslednej cesty?

Všetko sa veľmi dynamicky hýbe dopredu. Jeruzalem sa rozvíja, vidno čulý stavebný ruch a po všetkých stránkach sa toto mesto stáva významnou metropolou. Štvrte, ktoré ešte nedávno boli dosť zanedbané a, popravde povedané, dosť špinavé, sa menia a dostávajú sa na vyššiu úroveň. Pre návštevníkov, ktorí pátrajú po biblických stopách, sú pripravené nové zaujímavosti a tie staré sú doplňované projekciami, kde je využitá najmodernejšia technika.

Žiaľ, v Jeruzaleme sa posilňuje aj neprávosť a hriech. Puby fungujú sabat-nesabat a na uliciach pribúda opitých mladých ľudí – a nejde o turistov, ale miestnych. V tomto som videl ozaj veľký posun.

Čo je pozoruhodné, úplne otvorene sa hovorí o Treťom chráme. V minulosti sami Židia hovorili, že myšlienka chrámu je vlastná ortodoxným Židom, a to ešte nie všetkým. Chrámový inštitút ukazuje predmety, ktoré sú určené pre nový chrám (mimochodom, aj tu sú prezentácie na ďaleko vyššej úrovni), a v 3D prezentáciách sú hotové plány budúceho chrámu spolu s novoplánovaným sídlom Knessetu, Najvyššieho súdu a prednáškových sál pre styk s verejnosťou. Ozaj, všetko už pučí. Som zvedavý, čo sa bude diať ďalej.


Späť na správy