Ale tým, čo Ho prijali, dal moc stať sa deťmi Božími, tým, čo veria v Jeho meno... (Ján 1,12)

Pokračujeme – 4.9.2017

Pokračujeme – 4.9.2017

Je tu jeseň. Pred cirkvou stoja veľké výzvy – treba štandardne získavať učeníkov a budovať cirkvi. Je však potrebné sústrediť sa na jednu oblasť a tou je apostázia a ovce stratené.

Prečo sa ľudia strácajú z cirkvi?

1) Je to ťah sveta, hriechu, ktorý sa posilňuje cez internet.

2) Iracionálny apostatický tlak, ktorý spôsobí znechutenie, pri ktorom je zahmlený duchovný zrak, vzťah s Ježišom a realita Božieho kráľovstva. Upozorňujem, že keď je človek v tomto stave, je ohrozené jeho srdce, nie myseľ.

3) Démonické učenia, ktoré hovoria o tom, že netreba chodiť do cirkvi, a povzbudzujú k opúšťaniu zhromaždenia.

4) Konflikty v cirkvi, konflikty medzi ovcami a konflikty medzi ovcami a vedením zboru. Spôsobujú urážku, ktorú telesní kresťania nevedia prekonať.

5) Pôsobenie apostatických kresťanov na iných. Má vyvolať dojem, že tí ľudia, ktorí sú obetaví a horliví, sú hlúpi, smiešni a oklamaní. Apostati sofistikovane kritizujú cirkev a odťahujú ovce od jadra smerom von.

Záver: Keďže skutočne ide o čarovanie, treba použiť duchovné zbrane. Prosím, aby ste v každom zbore urobili zoznam ľudí, ktorí sa stratili alebo sa nachádzajú „v okne“, z ktorého môžu vypadnúť. Za týchto ľudí sa menovite prihovárajte k Pánovi a vyslobodzujte ich od síl temnoty. V mene Ježiš. Pokračujeme.


Späť na správy