Napokon vyliaty bude na nás Duch z výšin, púšť sa zmení na ovocný sad a ovocný sad budú pokladať za les. (Iz 32,15)

Rabín Kaduri našiel pred svojou smrťou Mesiáša

Rabín Kaduri našiel pred svojou smrťou Mesiáša

V súvislosti so smrťou Ariela Šarona sa na internete objavila správa o poprednom židovskom rabínovi menom Jicchak Kaduri. Len niekoľko mesiacov pred tým, ako v roku 2006 zomrel, napísal meno Mesiáša na poznámkový blok, ktorý zapečatil, a odkázal, aby ho otvorili až rok po jeho smrti. Keď otvorili túto poznámku v roku 2007, objavili niečo, čo mnohí poznajú už stáročia: Mesiáš je Jehošua (t. j. v našej reči Ježiš).

Tento prominentný rabín, na ktorého pohrebe bolo z úcty viac ako 200 000 ľudí a ktorý sa dožil 108 rokov, napísal toto meno za pomoci šiestich slov:

ירים העם ויוכיח שדברו ותורתו עומדים

Iniciály písmen v hebrejčine vytvárajú slovo יהושוע (Jehošua).

V preklade sa na papieriku píše: Ohľadom skratky mena Mesiáša, On pozdvihne svoj ľud a dokáže, že Jeho Slovo a zákon sú platné.

Navyše, Kaduri údajne videl Mesiáša vo vízii, čo pre Israel Today potvrdil aj jeho syn Dávid Kaduri. Povedal, že za posledný rok jeho otec neustále sníval o Mesiášovi a že podľa jeho slov príde veľmi skoro. Rabín Kaduri prekvapil svojich učeníkov prehlásením, že stretol Mesiáša. Na Jom Kippur Kaduri vyučoval o tom, ako rozpoznať Mesiáša. Takisto spomenul, že Mesiáš sa objaví po úmrtí Ariela Šarona. Ale aj iní rabíni predpovedali rovnakú vec, vrátane rabína Haim Kohen, Nir Ben Artzi a manželky rabína Haima Kneiveskeho.

Kaduriho vnuk rabín Jozef Kaduri povedal, že jeho starý otec vo svojich posledných dňoch mnohokrát hovoril o príchode Mesiáša a vykúpení. Jeho pohľad na Mesiáša, ktorý je nepochybne podobný tomu novozmluvnému, bol uverejnený na stránkach kaduri.net a NFC. Tu sú niektoré jeho vyhlásenia:

„Pre mnoho dobrých ľudí v spoločnosti je ťažké pochopiť osobu Mesiáša. Vedenie a poriadok Mesiáša z tela a krvi je ťažké prijať pre mnohých v národe. Ako vodca Mesiáš nebude mať žiaden úrad, ale bude medzi ľuďmi a na komunikáciu použije médiá. Jeho vláda bude čistá, bez osobných alebo politických túžob. Počas Jeho vlády bude panovať spravodlivosť a pravda.“

„Uveria všetci v Mesiáša? Nie, na začiatku niektorí z nás mu budú veriť, iní nie. Pre nenáboženských ľudí bude ľahšie nasledovať Mesiáša ako pre ortodoxných ľudí.“

„Zjavenie Mesiáša sa naplní v dvoch etapách: najprv bude aktívne potvrdzovať svoju pozíciu ako Mesiáš, bez toho, že by vedel, že je Mesiáš. Potom vyjaví seba niektorým Židom, nie nevyhnutne múdrym učencom Tóry. Môžu to byť aj jednoduchí ľudia. Až potom sa zjaví celému národu. Ľudia sa budú diviť a budú hovoriť: ‚Čo? On je Mesiáš?‘ Mnohí poznali jeho meno, ale neuverili, že on je Mesiáš.“

Kaduri bol vedúcimi rabínmi považovaný za spravodlivého a za svätca. Keď zomrel, na pohreb mu prišlo vzdať úctu viac ako 200 000 ľudí.

Zdroj: Israel Today


Späť na správy