Lebo vie Hospodin o ceste spravodlivých, ale cesta bezbožných vedie do záhuby. (Žalm 1,6)

Týždeň podľa Daniela Šobra – Špeciál

Týždeň podľa Daniela Šobra – Špeciál

Mimoriadne vydanie 2.8.2017

Milí čitatelia týchto pravidelných komentárov, nasledujúci pondelok budem na dovolenke, a preto si vtedy dovolím nenapísať komentár. Dostala sa mi však do rúk skvelá správa, o ktorú sa s vami chcem podeliť, preto toto mimoriadne vydanie komentára (špeciál) ako drobná kompenzácia absencie textu, ktorý na budúci týždeň nevyjde.

Duchovné prebudenie v Bielom dome

V sídle americkej administratívy práve prebieha čosi ako prebudenie. Niektorí z najvplyvnejších ľudí Spojených štátov amerických sa každý týždeň pravidelne stretávajú, aby spoločne študovali Bibliu a modlili sa. Volajú ich najevanjelikálnejším (rozumej najkresťanskejším, najbiblickejším) kabinetom v dejinách. Ide o ľudí, ktorí nezačnú habkať, keď sa ich niekto opýta na ich postoj k Bohu a k Biblii. Ide o zbožných ľudí, ktorých Boh pozdvihol na dôležité miesta vo vláde USA a ktorí sú si vedomí svojej dôležitej úlohy v dejinách. Všetci boli do svojich funkcií vybraní prezidentom Trumpom a viceprezidentom Penceom. Ich spoločné štúdium Písma, ktoré sa koná každý týždeň, vedie pastor Ralph Dollinger, obor, ktorý kedysi hrával NBA a dnes vedie misijnú organizáciu Capitol Ministries s myšlienkou, že Božie slovo dokáže meniť srdcia zákonodarcov a ich kresťanský svetonázor ich vie urobiť dobrými politikmi. Jeho biblické hodiny pravidelne navštevujú minister zdravotníctva Tom Price, minister energetiky Rick Perry, ministerka školstva Betsy DeVos, minister poľnohospodárstva Sunny Perdue, riaditeľ CIA Mike Pompeo a najvyšší štátny zástupca Jeff Sessions. Keď mu to jeho nabitý porgram dovolí, stretnutí sa zúčastňuje aj viceprezident Mike Pence, ktorý tieto stretnutia tiež sponzoruje. Pozvanie na tieto biblické hodiny má, samozrejme, aj prezident Trump.

Keď rozmýšľam nad týmito skutočnosťami, uvedomujem si, akým veľkým zázrakom bolo zvolenie Donalda Trumpa, a chápem, prečo je proti nemu taký odpor zo strany okultistov, čarodejníkov a satanistov, ktorí sa netaja tým, že robia obrady zamerané proti prezidentovi. Modlitby kresťanov a zbožných ľudí, ktorí sa zomkli okolo prezidenta a pracujú v jeho najtesnejšej blízkosti, sú hrádzou, ktorá prezidenta chráni. Keď nad tým rozmýšľam, kresťania v americkej vláde sú v podobnej úlohe ako biblická kráľovná Ester, sú povolaní na to, aby v tomto čase vykonali niečo dobré, zmarili plány temných síl a priniesli duchovné prebudenie do bezprostrednej blízkosti najmocnejšieho muža planéty. Je to niečo, čo je v moderných dejinách sveta celkom výnimočné. Čo bolo za Barracka Obamu nepredstaviteľné, je teraz skutočnosťou. Vďaka Bohu, lebo zázraky sa dejú!

 


Späť na správy