Hospodin je môj pastier, nebudem mať nedostatku. (Žalm 23,1)

Útočníci strieľali do Izraelčanov na autobusovej zastávke

Útočníci strieľali do Izraelčanov na autobusovej zastávke

Lekári jeruzalemskej nemocnice priviedli v nedeľu 9. decembra na svet cisárskym rezom bábätko, ktorého 21-ročná matka bola postrelená pri útoku, ktorý sa stal na autobusovej zastávke v osade Ofra na Západnom brehu. Matka bola v 30. týždni tehotenstva. Podrobila sa operácii a teraz podľa personálu nemocnice "bojuje o život", spolu s jej dieťaťom. Do nemocnice priviezli aj muža so stredne ťažkými zraneniami a dvoch ďalších ľudí s ľahkými.

Bezpečnostná kamera zachytila automobil s dvoma pasažiermi, ako prechádza okolo zastávky a výstrely z neho, pred ktorými sa dav na zastávke snaží ukryť. USA útok nazvali "absolútne nechutným" a vyzvali palestínsku samosprávu, aby ho tiež odsúdila a zastavila platby útočníkom. Hamas ho označil za "hrdinský".

Na nahrávke z bezpečnostnej kamery, ktorá útok zachytila, je vidieť, ako sa biele auto pred autobusovou zastávkou na chvíľu zastaví a spustili sa výstrely. Keď sa k zastávke približovali vojaci IDF, auto zrýchlilo a odišlo. Palestínska oficiálna agentúra Wafa oznámila, že severná výpadovka pri Ramalláhu bola uzavretá v oboch smeroch, lebo IDF pátrala po strelcovi.

Minulý mesiac palestínsky útočník zastrelil dvoch Izraelčanov, svojich spolupracovníkov, v priemyselnej zóne Barkan. Aj on je stále na úteku.

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 10.12.2018 (-jg-)

Foto: ilustračná fotografia


Späť na správy