Ale tým, čo Ho prijali, dal moc stať sa deťmi Božími, tým, čo veria v Jeho meno... (Ján 1,12)

Útok palestínskeho robotníka si vyžiadal troch mŕtvych

Útok palestínskeho robotníka si vyžiadal troch mŕtvych

Traja izraelskí bezpečnostní pracovníci boli zabití a jeden vážne zranený pri útoku, ktorý sa stal v utorok ráno 26. septembra v osade Har Adar na Západnom brehu. Tridsaťsedemročný Palestínčan začal strieľať na príslušníkov hraničnej polície a najatú bezpečnostnú ochranku, ktorí ráno do osady vpúšťali skupinu palestínskych robotníkov, ktorej bol terorista súčasťou.

Podľa jedného z prítomných útočník vzbudil podozrenie, a tak na neho zavolali, nech sa zastaví. Na to on vytiahol pištoľ a začal strieľať po Izraelčanoch. Predtým, než ho zneškodnili výstrely polície, zabil troch ľudí - jedného pohraničníka a dvoch členov súkromnej ochranky. Všetci boli vo veku okolo 20 rokov. Vážne zranený priestrelmi v oblasti hrude a brucha bol aj ďalší obyvateľ osady Har Adar, jeho totožnosť médiá neuviedli.

Palestínsky útočník (37), otec štyroch detí, mal pre prácu v izraelských osadách legálne povolenie, čo ho robí jedným z mála útočníkov, ktorí v minulosti takéto povolenie dostali. Podľa izraelských bezpečnostných zložiek sa potýkal s osobnými a rodinnými problémami a v minulosti sa dopúšťal násilia v rodine. Pred niekoľkými týždňami ho opustila žena, ktorá sa presťahovala do Jordánska a nechala ho s deťmi samotného. Izraelské rádio tiež informovalo, že pred útokom zanechal list, v ktorom označil sám seba za "strašného manžela" a že jeho žena "nemá nič spoločného s tým, čo sa stane".

Zdroj: ztis.cz, 26.9.2017, krátené (-jg-)

Foto: Vjazd do osady Har Adar tesne po útoku.


Späť na správy