Lebo kráľovstvo Božie nie je v reči, ale v moci. (1. Korinťanom 4,20)

V 1. kole brazílskych volieb vyhral pro-izraelský kandidát

V 1. kole brazílskych volieb vyhral pro-izraelský kandidát

Jair Messias Bolsonaro (63), konzervatívny pravicový kandidát a veľký podporovateľ Izraela, zvíťazil tento víkend so ziskom 46% v prvom kole prezidentských volieb. Pred mesiacom bol počas predvolebnej kampane vážne dobodaný duševne narušeným útočníkom. Bolsonaro je pre svoje postoje nazývaný tiež "brazílsky Trump" - a to ako pochvalne medzi svojimi priaznivcami, tak v hanlivom zmysle zo strany oponentov.

Medzi jeho témy patria tzn. tradičné rodinné hodnoty, boj proti potratom, štátnemu sekularizmu, uvoľneniu drogovej politiky, rovnakopohlavným zväzkom, boj za obnovenie trestu smrti a sprísnenie trestného zákonníka. Ako väčšina politikov z evanjelikálneho prostredia vyjadruje tiež sympatie k súčasnej izraelskej politike premiéra Netanjahua.

V druhom kole volieb (28.10.2018) sa stretne s ľavicovým kandidátom Fernandom Haddadom. Jedným zo zahraničnopolitických bodov, v ktorých sa obaja kandidáti diametrálne rozchádzajú, je otázka Bolsonarom navrhovaný presun ambasády z Tel Avivu do Jeruzalema…

Celý článok si môžete prečítať na ztis.cz

Zdroj: ztis.cz, 8.10.2018 (-rjw-)


Späť na správy