Hospodin je môj pastier, nebudem mať nedostatku. (Žalm 23,1)

Pokračujeme – 3.8.2017

Pokračujeme – 3.8.2017

Podľa Pána Ježiša Krista je odpoveďou na všetky problémy sveta ísť, kázať evanjelium a činiť učeníkov po celom svete. Ďakujem všetkým, ktorí na tomto cieli pracujete, nech vás požehná Pán.

Často dostávam otázku: "Čo treba robiť, aby cirkvi rástli?" Odpoveď je jednoduchá:

1) Kázať evanjelium. Podľa môjho názoru sa na Slovensku ešte nikdy tak nekázalo ako teraz. Vydávame osobné svedectvá, kážeme osobne na uliciach.

2) Kampane. Keď pozveme pomazaného služobníka (zvyčajne zo zahraničia), ktorého služba je overená, urobíme s ním „šnúru“ viacerých zhromaždení. Je to veľmi efektívne, na každom zhromaždení sú spasení ľudia. Dávam do pozornosti kampaň s Kanaďanom Johnom Huizingom, ktorý bude mať 9 zhromaždení.

3) Neustále zakladať nové skupiny. Keď už je zbor väčší, nie je také ľahké posúvať sa významne dopredu, lebo tento zbor rieši viacero problémov a musí ošetriť viaceré oblasti života. Keď pracujeme v rámci diaspór a misijných skupín, je zapojených do tejto práce väčšie množstvo veriacich, čím sa trénujú a rozvíjajú. Menšie skupiny vedia dobre zaintegrovať ľudí na základe osobnej starostlivosti a s atakmi neprajníkov sa vysporiadavajú tak, že im tieto konflikty dávajú porozumieť hodnote evanjelia a veriaci sú silnejší.

Preto mi neostáva nič iné ako povedať: „Pokračujeme.“


Späť na správy