Ježiš mu riekol: Ja som cesta i pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa. (Ján 14,6)

Zasáhnout svět

Zakladateľom organizácie Zasáhnout svět je Peter Kuba a jej cieľom je zasiahnuť svet dobrou správou o Ježišovi Kristovi.

Služba Zasáhnout svět už funguje na Slovensku a v Česku takmer dva roky. Keď sa obzrieme späť, je úžasné, aké veľké veci v krátkom čase Pán dokáže urobiť skrze vieru. Z vízie prijatej od Boha povstalo fantastické dielo, ktoré neustále napreduje. Boh je obrovský a každý sľub a víziu, ktoré On vloží do srdca človeka, je mocný aj naplniť!

Zakladateľom organizácie Zasáhnout svět je Peter Kuba a jej cieľom je zasiahnuť Českú a Slovenskú republiku dobrou správou o Ježišovi Kristovi. Veríme, že nielen Afrika, ale aj postmoderná Európa môže byť zasiahnutá a premenená Božím slovom a Duchom. Evanjelium Ježiša Krista zostáva aj v 21. storočí Božou mocou na spasenie každého človeka, avšak iba vtedy, ak je kázané neveriacim.

Zmyslom činnosti organizácie je poskytnúť platformu, ktorá umožní zborom sústrediť svoj ľudský, finančný a technický potenciál a efektívnejšie ho využiť na kázanie evanjelia. Týmto ľuďom môžeme poskytnúť duchovnú, technickú i finančnú podporu a umožniť im, aby sa plne venovali tomu, na čo ich Boh pomazal, a tak priviedli tisíce stratených k Pánovi. Veríme, že medzi nami je mnoho ľudí, ktorí sú povolaní kázať evanjelium, preto sme otvorení podporiť cirkvi, ktoré chcú túto dobrú správu zdieľať spolu s nami, v ktoromkoľvek meste.

Prvým praktickým krokom našej služby bolo vybudovanie flotily piatich evanjelizačných pick-upov, ktoré obchádzajú české i slovenské mestá a dediny. Práve vďaka tejto mobilite môže byť evanjelium kázané skutočne kdekoľvek, aj tam, kde by sa k ľudom nijakým iným spôsobom nedostalo.

V uliciach prezentujeme ľuďom osobu Boha a skutočné evanjelium, pravdu o tom, že je živý a nie je len nejaká tradícia, že Ježiš Kristus je ten istý dnes, rovnako ako pred 2000 rokmi, stále mocný a stále jedinou možnosťou, ako sa človek môže zmieriť s Bohom a prijať spasenie. Snažíme sa osloviť ľudí rôznou formou, či už veľkými kampaňami na námestí alebo prostredníctvom osobných rozhovorov a zdieľania našich svedectiev o Jeho dobrote a milosti.

Tak ako Pán Ježiš Kristus hovoril k davom ľudí, tí ho nasledovali, veríme, že keď aj my chceme vidieť veľké veci, musíme robiť veľké veci. Považujeme za skutočne dôležité zasiahnuť evanjeliom naraz veľké množstvo ľudí!

Krátko po naplnení prvej vízie s pick-upmi prišla ďalšia vízia veľkých stanových evanjelizácií a už v priebehu pol roka sme videli výsledok toho, čo Boh vložil do srdca Petra Kubu.

Počas tohto leta prebehli prvé Jesus events vo viacerých mestách na Slovensku aj v Česku. V každom meste bol postavený stan s kapacitou až 500 miest, kde počas troch dní prebiehali jednotlivé zhromaždenia. Akcie prišlo podporiť mnoho veľkých Božích služobníkov aj zo zahraničia. Večerné zhromaždenia boli určené pre neveriacich, súčasťou každého bolo kázané evanjelium, výzva na zmierenie sa s Bohom a následne možnosť vstúpiť do biblického vodného krstu a tiež krstu Duchom Svätým. Všade tam, kde sa hlása pravdivé evanjelium mocne koná Duch Svätý a Pán svoje Slovo potvrdzuje divmi a zázrakmi! Aj počas eventov mnoho ľudí vydalo svoj život Pánovi, ľudia boli uzdravení, oslobodení a mali možnosť spoznať živého Boha.

Už teraz môžeme zhodnotiť, že kampane sú viac ako úspešné. Cieľom služby Zasáhnout svět je osloviť evanjeliom veľké množstvo ľudí naraz, a práve preto je veľmi dôležité, aby sme boli pre svet zaujímaví. Ľudia vo svete neprijmú undergroundové prezentovanie Krista a z toho dôvodu chceme byť čo najviac moderní, pretože len vtedy sme pre svet prijateľní a schopní pritiahnuť davy ľudí, a to je podstata – aby každý človek na Zemi počul evanjelium a mal možnosť prijať Bohom ponúkanú záchranu. Len samotné vybavenie a veľkosť stavby vzbudzujú u množstva ľudí zvedavosť, taktiež kresťanská hudba v modernom prevedení a to nám dáva veľa príležitostí hovoriť s nimi o Bohu.

Práca vo svete je veľmi dôležitá, je však iba začiatkom našej vízie. Ježiš nás neposiela iba kázať evanjelium, ale aj krstiť a získavať učeníkov. Evanjelizácie preto musí sprevádzať aj následná starostlivosť o novoobrátených, vyučovanie a zakladanie siete zborov tak, aby bola zdravá cirkev dostupná pre každého. Tých, ktorí zatiaľ vo svojom okolí nemajú miestnu cirkev, smerujeme do virtuálnej cirkvi, aby mohli spoznávať Pána a sýtiť sa Božím slovom.

Boh pracuje neustále, preto aj táto práca bude stále napredovať a expandovať nielen na Slovensku a v Česku, ale všade tam, kam nás Pán pošle! Každá kampaň a každá skúsenosť posúva dielo stále na vyšší level. Vďaka Bohu za všetkých, celým srdcom odovzdaných služobníkov, verných partnerov a podporovateľov tohto diela, lebo práve vďaka nim môže Pán aj prostredníctvom tejto služby robiť skutočne veľké veci!



Súvisiace články

Nový svet|Logos 9 / 2007 | Németh Sándor |Prevzaté z Új Exodus
Nadprirodzený svet|Logos 9 / 2016 | Michal Tausk|Vyučovanie
Cirkev versus svet|Logos 7 / 2007 | Jaroslav Kříž |Vyučovanie
Chceme svet bez kresťanov!|Logos 2 / 2015 | Tímea Frechet|Z histórie
Ktorých svet nenávidí|Logos 6 / 2011 | László Répás|Z histórie